Logo Vincentius Dokkum

community icon

koffiebalie

caravan icon

Het caravanproject in 2018.

Onze stacaravan aan het Bergumermeer begint langzamerhand een oude bekende te worden. Mensen herkennen het verhaal als je erover vertelt. “Mooi initiatief”, zeggen ze dan. Ook voor onszelf is het een dankbare bezigheid: Gasten ontvangen, kleine reparaties uitvoeren, voorjaarsschoonmaak, winterberging, organiseren, geld inzamelen, geld geven. De caravan is van ons allemaal. Onze gasten zijn blij met hun weekje vakantie. Dat komt er anders niet van, als je in de schuldsanering zit en je etenswaren haalt bij de voedselbank.

“Oude bekende” is niet alleen maar positief. “Ouderdom komt met gebreken” zeggen we dan.

De caravan wordt een dagje ouder. Aangeschaft in 2010 en langzamerhand komen we dingen tegen die we niet meer zelf kunnen oplossen met een “kleine reparatie”. Binnen afzienbare tijd zullen we moeten vernieuwen en ik ben blij dat we ook dit jaar de afschrijving hebben kunnen terugverdienen.

Ook de vrijwilligers van de caravan, zoals de gastheren en vrouwen, worden ieder jaar een jaartje ouder. Ieder jaar wordt er wel iemand te oud om aktief mee te doen of verhuist buiten de parochie. We hebben nu echt nieuwe mensen nodig.

In het afgelopen jaar is de caravan 13 weken bezet geweest. We hebben 47 gasten ontvangen, waarvan 21 kinderen. 6 gezinnen kwamen uit onze eigen regio, allen klanten van de voedselbank. 2 gezinnen werden aangemeld door andere Vincentiusverenigingen en 2 gezinnen door PCI (parochiele caritas) van elders. 3 gezinnen van elders hebben zichzelf aangemeld en zijn toegelaten na inkomens-screening door Vincentius Nederland.

We vragen nog steeds 115 euro per vakantieweek eigen bijdrage. Gezinnen die zichzelf hebben aangemeld hebben dat ook zelf -soms met moeite- betaald. De aanmeldingen door andere Vincentiusverenigingen en PCI’s werden ook door hen betaald. De Rotaryclub van Dokkum heeft 3 gezinnen gesponsord en ook nog een extra schenking gedaan. Blijft over 3 gezinnen die wij zelf voor dat bedrag extra gesponsord hebben.

Wij bedanken iedereen, die meegewerkt heeft aan dit resultaat. Onze gasten waren er blij mee.

John Dikhoff

voorz. Vincentiusvereniging

 

Jaarcijfers 2018

Vincentius Vereniging Dokkum

Secretariaat Vincentiusvereniging Dokkum

Voor het caravanproject:
NL51.RABO.014.00.73.345
van de Vincentiusvereniging in Dokkum.

ANBI